Александар Вучић и Ана Брнабић се састали са Џоном Керијем и Тимом Колинсом

Унапређење пословног амбијента је од кључног значаја за привлачење америчких инвестиција у Србију, саопштено је након састанка Александра Вучића и Ане Брнабић са Џоном Керијем и америчким бизнисменом Тимом Колинсом.

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић састали су се са бившим државним секретаром САД Џоном Керијем и једним од најзначајнијих америчких бизнисмена Тимом Колинсом, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Током радног ручка саговорници су разговарали о очувању мира и стабилности у региону и сагласили се да је унапређење пословног амбијента од кључног значаја за привлачење америчких инвестиција у Србију.

Вучић и Брнабићева су нагласили да ће Србија још више улагати у развој сектора информационих технологија, који већ данас учествује са 9,2 одсто у укупном извозу Републике Србије.

Јачање сектора информационих технологија максимално ће убрзати развој привреде Србије и значајно допринети стопи раста бруто домаћег производа, закључено је у саопштењу.

(РТС)

 

http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-i-ana-brnabic-se-sastali-sa-dzonom-kerijem-i-timom-kolinsom.html