Хашим Тачи о Прешеву: Изражена воља грађана трију општина југа централне Србије о припајању Косову, биће разматрана у оквиру демаркације границе са Србијом

Косовски председник Хашим Тачи каже да ће изражена воља грађана трију општина југа централне Србије о припајању Косову, из марта 1992, која је, како каже, интернационализована на највишем нивоу, бити разматрана у оквиру демаркације границе са Србијом у дужини од 430 километара.

„То питање се може решити“, написао је Тачи на свом профилу на Фејсбуку и додао:

„Не смемо бити робови злогласног Александра Ранковића, већ треба да радимо на исправљању историје и јачању сигурности за европску будућност“, навео је Тачи.

Поновио је да ће, како је навео, резултат евентуалног „мировног споразума између Косова и Србије“ бити узајамно признање, након чега ће уследити „признање косовске независности од пет држава ЕУ, чланство Косова у Савету Европе, ОЕБС-у и укидање руског вета у Савету безбедности као предуслов за чланство Косова чак и у УН“. преноси Танјуг.

„Овај споразум би донео мир и стабилност у региону, а Косову би био отворен пут за сигурно и брзо чланство у НАТО-у и ЕУ“, навео је Тачи.

(Спутњик)

 

http://91.222.7.144/hronika/hasim-taci-o-presevu-izrazena-volja-gradjana-triju-opstina-juga-centralne-srbije-o-pripajanju-kosovu-bice-razmatrana-u-okviru-demarkacije-granice-sa-srbijom.html