Кајл Скот о узроцима бомбардовања 1999. године: Лоша комуникација између државника довела је до бројних жртава

Амбасадор САД на обележавању дана општине Горњи Милановац, одговорио на питање како гледа на НАТО бомбардовање СРЈ, од којег су прошле готово две деценије

 

 Фото Тањуг

 

Обележавању дана општине Горњи Милановац присуствовао је и амбасадор САД Кајл Скот који је изразио захвалност у име америчког народа за сва добра дела која су Горњомилановчани учинили за америчку војску у Другом светском рату.

„Американци не могу заборавити сва добра дела која су мештани овог краја учинили за америчке авијатичаре, које су чували и хранили у својим кућама за време Другог светског рата“, рекао је Скот.

На питање како гледа на НАТО бомбардовање, од којег су прошле готово две деценије, Скот је рекао да се труди да кроз свој посао максимално побољша односе српског и америчког народа, те примећује да оно што десило деведесетих не може да промени.

„Готово да је немогуће одговорити да ли је то могло да се избегне. Лоша комуникација између државника довела је до бројних жртава, али са ове временске дистанце не можемо тврдити ко је донео погрешну одлуку. Оно што је најбитније јесте да гледамо напред и да и даље радимо на добрим односима између Американаца и Срба“, истакао је Скот.

 

http://www.novosti.rs/