КиМ: Албанци претукли комшију Србина

ПРИШТИНА -из Доњег Драгољевца код Истока, претучен је данас нешто након поднева.

Према сазнањима косовског Министарства за заједнице и повратак са терена, Зувића су претукле комшије Албанци на улици, надомак његове куће, а мотив напада јесте проблем око имовине.

Осумњичени за напад је ухапшен.

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оценио је да је ово наставак притиска на повратнике како би напустили своја имања и да поједини делови Косова остану без Срба и етнички чисти.

„Већ је постало очигледно да Срби повратници у Клини, Истоку, сметају појединцима који желе ове делова Косова без Срба. Напад на Благоја Зувића има за циљ његово протеривање и то је оно што је у овом тренутку сасвим сигурно. Лично нећу дозволити да овакви инциденти нанесу несагледиву штету на процес повратка и да повратничка места остану без Срба“, навео је Јевтић у саопштењу.

Он истиче да је већ разговарао са министром унутрашњих послова у Приштини о овом инциденту, и да је добио уверавања да су истражне јединице већ на терену, као и да очекује што скорије привођење правди оних који су за овај немили догађај одговорни.

Јевтић апелује да се предузму јаче мере заштите повратника, јер ако се овако настави, 2018. година би могла бити лошија година када је у питању повратак у односу на претходну, што, наглашава, никако није добро.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/хроника.405.html:717770-КиМ-Албанци-претукли-комшију-Србина