МАНАСТИР ПОМАЖЕ СИНУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Хиландар стипендира Богдана

МАЛЕНИ Богдан Ивановић, син мучки убијеног лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића, добијаће у наредних десет година, односно до свог пунолетсва, стипендију коју му је обезбедио манастир Хиландар – ексклузивно сазнају „Новости“.

Уговор о стипендирању биће потписан у наредних неколико дана, а исплата ће почети од првог септембра.

– Стипендија Хиландара има неописив значај, првенствено за Богдана. Он је дете које је крштено у Дечанима, дете које одраста у духу православља и које је са непуних седам година доживело велики губитак. То што Хиландар, као један од најважнијих центара православља на свету, мисли на Богдана да као сироче трагично страдалог косовског хероја Оливера Ивановића заслужује стипендију потврда је и доказ да велики људи никад не умиру, већ живе кроз своју децу – изјавила је за „Новости“ супруга убијеног Оливера, Милена Ивановић.

Лидер СДП-а убијен је 16. јануара испред страначких просторија са шест метака у леђа, а ни после пола године убице и њихови налогодавци нису пронађени и кажњени.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:738154-МАНАСТИР-ПОМАЖЕ-СИНУ-ОЛИВЕРА-ИВАНОВИЋА-Хиландар-стипендира-Богдана