Мигранти пребили мештане Љубовије

Љубовија – Окривљени Анис Омар, Мухамед Саид и Амин Вахаб с територија Либије, Палестине и Ирана су према пресуди прекршајног суда у Лозници проглашени кривим.

 

25.03.2018. године у Улици Стојана Чупића у Љубовији се десио инцидент о коме нико до сада није говорио. Наиме, група страних држављана је претукла српског држављанина након чега су сви осуђени на пет дана затвора.

Окривљени Анис Омар, Мухамед Саид и Амин Вахаб са територија Либије, Палестине и Ирана су према пресуди прекршајног суда у Лозници проглашени кривим јер су учинили прекршај закона о јавном реду и миру.

Окривљени су се теретили да су држављанина Србије, Ковачевић Милоша ударили у пределу главе када је излазио из свог возила, након чега је он пао на асфалт. Убрзо, сва тројица су кренули да га шутирају у главу. Сведок у овом случају је био Филиповић Јовица који се налазио са Милошем у возилу.

Након тога, младић је превежен у Дом здравља у Љубовији где су му константоване повреде (модрице и подливи испод ока).

Судија Невена Антић које је донела пресуде у овом случају је рекла за Еспресо да су додељене казне у складу са законом.

Пресуда од пет дана одговара прекршају јер страни држављани у овом случају нису имали новца. Њима би се доделила новчана казна, а један дан затвора је 25 евра. Ја сам могла да донесем казну затвора до 60 дана, али то не би имало много поенте, а и није економично. Ова лица су након одслужења казне у року од 15 дана морала да напусте Републику Србију што се и десило, каже Невена Антић.

Она је додала да су страни држављани били под утицајем алкохола, као и да дошли са територије БиХ.

Прочитајте још: 

Мигранти заражени шугом?

Ирански туристи у Србији постају мигранти

Немачка у шоку: Мигранти групно силовали девојчицу од 13 година, додељена им условна казна!

Нова слика БиХ: Одлазе млади људи и породице, долазе мигранти

Еспресо

 

Васељенска ТВ