НОВИ НАПАД НА СРБЕ: Стeвановићима украдено шест крава

Д. ЗЕЧЕВИЋ

ГОРАЖДЕВАЦ – У ноћи између среде и четвртка, Југославу Стевановићу(66) из Гораждевца, који се бави пољопривредом лопови су укарали читаво стадо, шест крава и једно теле.

Наиме,како је у четвртак саопштило Министарство за заједнице и повратак, случај је одмах пријављен полицији а Далибор Јевтић, потпредседник тзв. косовске Владе и министар за повратак у оставци оцењује да су инциденти попут овог као и недавног инцидента када је у селу Жач пуцано на кућу Коматовића све чешћи и циљани у време када се, како истиче, води једна од најтежих дипломатских борби да Срби на Косову имају боље услове за живот.

– Данас када улажемо све напоре да на Косову свуда тамо где Срба има, обезбедимо боље услове за живот, дешавају нам се управо овакве ствари. Нова крађа у Гораждевцу није ништа друго већ притисак да нас на Косову има све мање. Они који оваква злодела чине, шаљу јасну поруку да желе Косово етнички чисто. Поручујем и овом приликом да од борбе за опстанак нећемо одустати и да смо увек када је било тешко знали да заједно превазиђемо те тешке тренутке, а тако ће бити и сада – истиче министар Јевтић.

Милош Димитријевић, председник Привременог органа Пећ на чијем се подручју налази Гораждевац објаснио је да су преостали Срби у Гораждевцу непрестано на мети напада и пљачки.
– Краду нам све што стигну а све са циљем да нам омогуће опстанак на овом подручју-истиче предсендик Димитријевић и опомиње да виновници досадашњих крађа нису одговарали.

Иначе, у овом метохијском селу у општини Пећ тренутно живи нешто мање од 1.000 Срба.