Патолог под истрагом у случају “Драгичевић”

О. МАТАВУЉ

РЕПУБЛИЧКО јавно тужилаштво РС води истрагу против Жељка Карана, директора Завода за судску медицину РС, због сумње да је починио кривична дела злоупотребе службеног положаја, те несавесног рада у служби.

Прочитајте још: Давид Драгичевић нападнут и гурнут у воду?!

Драгица Тојагић, портпарол Тужилаштва, каже да се истрага води на основу извештаја који је МУП РС доставио Окружном тужилаштву у Бањалуци.

– Предмет је преузело Посебно одељење тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала. Због великог интересовања јавности, тај предмет ће бити приоритет тужилаштва – рекла је Тојагић.

У тужилаштву и МУП РС не откривају на шта се пријава односи, изузев да се ради о Карановом поступању у предмету убиства Давида Драгичевића. Спекулише се да је пријављен зато што је на несертификованом апарату урадио токсиколошку анализу, на основу које се развила сумња да је Давид био под утицајем ЛСД-а и марихуане, док су даља вештачења показала да није био под утицајем дроге.

Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ: Притворен због манипулисања доказима о убиству Давида Драгичевића

Каран је о томе говорио пред Анкетним одбором НС РС, наводећи да је урадио скрининг анализу, која нема доказну снагу, већ служи као смерница да ли уопште треба да се ради токсиколошко вештачење. Одређеним актом то је од њега тражио МУП РС.

НИШТА НИСАМ ПОГРЕШИО

ЖЕЉКО Каран, за “Новости”, каже да је из медија сазнао за истрагу, те да му детаљи нису познати јер није ни саслушан.

– Суштину не знам, па ништа не могу да коментаришем. Само могу рећи да ништа нисам погрешио, нити урадио како не треба, а не дај боже да сам нешто злоупотребио – истакао је Каран.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/република_српска.652.html:752048-Патолог-под-истрагом-у-случају-Драгичевић