Почео „Заједнички удар 2018“- присуствује председник Србије

На Атлетском стадиону у Краљеву, као и у центру тог града, данас је, у присуству председника Србије Александра Вучића, почела заједничка вежба Војске Србије и Министарства унутрашњих послова „Заједнички удар 2018“.

На почетку вежбе интонирана је химна Србије, а гарда ВС предала је рапорт председнику Вучићу.

Вежби „Заједнички удар 2018“ присуствују и председница Владе Ана Брнабић, председник Републике Српске Милорад Додик, као и министри унутрашњих послова и одбране Небојша Стефановић и Александар Вулин.

Прочитајте још: Генерална проба војне вежбе „Заједнички удар 2018“ (ФОТО)

Реч је о вежби на којој учествују припадници Специјалне бригаде Копнене војске, јединице Војне полиције Војске Србије, батаљона Војне полиције специјалне намене „Кобре“ и снага за подршку из ваздухопловних бригада РВ и ПВО, у садејству са припадницима Жандармерије, САЈ, Хеликоптерске јединице, Полицијске бригаде и Интервентне јединице полиције.

Током реализације показне тактичке вежбе, у оквиру више радних тачака, приказаје се решавање талачке ситуације у објектима, моторним возилима и неутралисање терористичке групе у запоседнутим објектима.

Показна вежба одвијаће се истовремено и на стадиону и у центру града, а у њеном извођењу учествоваће више од 2.500 припадника ВС и МУП-а.

Прочитајте још: ФОТО: Заједничка вежба српских и америчких специјалаца

Вежба на стадиону трајаће око 30 минута, а након вежбе, уследиће и приказ пешадијског ешалона снага за реаговање Војске Србије, који је опремљен наоружањем и војном опремом по „Пројекту 1500“, као и војна свечаност полагања војничке заклетве војника на служењу војног рока генерације „јун 2018“.

 

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:735222-Почео-Заједнички-удар-2018-присуствује-председник-Србије