Пуџдемон предложио да Каталонија има једну владу у Барселoни, а другу у Бриселу

    НА ПОНУДУ коалиционих партнера да постане симболични премијер, док би неко други стварно преузео функцију, Карлес Пуџдемон одговорио је да не жели да буде „декор”.

          Предложио је да се измени закон тако да се успоставе две легитимне каталонске владе – једна у Барселони, друга у Бриселу.

          Ово је и предлог Пуџдемонове странке Заједно за Каталонију.

          „Влада на бис”, са старим премијером који се враћа на власт иако није у земљи, последњи је предлог за решавање ситуације у којој покрајина не може да добије администрацију јер се једини кандидат за регионалног премијера налази у Белгији.

          Пре тога је партија Републиканска левица Каталоније понудила да индепендистички блок пронађе другог, физички присутног, правог мандатара, а Пуџдемона изабере за симболичног лидера.

          Идеја о оваквом звању за Пуџдемона потекла је из жеље републиканаца да, како преноси „Периодико”, Каталонија коначно оформи сопствену управу и затражи од Мадрида да јој врати аутономију.

          Шпанија директно управља Каталонијом откако је прошле јесени уклонила Пуџдемонов кабинет, који је прогласио независност.

http://fakti.org/globotpor/pudzdemon-predlozio-da-katalonija-ima-jednu-vladu-u-barseloni-a-drugu-u-briselu