Рагми Мустафа: Дајемо мандат институцијама Репубике Косово да уместо нас преговарају, све што ће добити Срби са севера Косова да добију и Албанци у Прешевској долини

Представници свих странака које делују међу Албанцима у Бујановцу, Прешеву и Медевеђи и представници невладиног сектора договорили су да Скупштина свих албанских одборника из ове три општине заседа 14. јула и да усвоји изјаву која се односи на политичке догађаје у региону, рекао је ФоНету председник Демократске партије Албанаца (ДПА) Рагми Мустафа.

Данас је формирана комисија од представника свих политичких странака која ће припремити ту изјаву.

„Захтеваће се поштовање реципроцитета са севером Косова и оним што Срби који живе тамо добију на предстојећем дијалогу у Бриселу“, рекао је Мустафа.

Мустафа је рекао да Албанци са југа Србије не очекују да буду у преговрачком тиму из Приштине у Бриселу.

„Ми ћемо дати потпуни мандат институцијама Репубике Косово да уместо нас преговарају да, на реципрочан начин, да све што ће добити Срби са севера Косова добију и Албанци у Прешевској долини“, објаснио је он.

Ово је други састанак представника албанских политичких странака са југа Србије.

Први је одржан на иницијативу Мустафе 5. јула у Прешеву којем нису присуствовали представници две владајуће странке у тој општини, Алтернатива за промене и Покрет за реформе Демократске партије Албанаца.

Данас су састанку у Бујановцу присуствовали и њихови представници.

(Бета)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ragmi-mustafa-dajemo-mandat-institucijama-repubike-kosovo-da-umesto-nas-pregovaraju-sve-sto-ce-dobiti-srbi-sa-severa-kosova-da-dobiju-i-albanci-u-presevskoj-dolini.html