Ратни ветеран са Кошара који је ухапшен због учествовања у блокади магистралног пута у Прељини: Јесам ли за ово ратовао?; Ја и немам ауто – него сам дошао да подржим протест

ЧАЧАК – Полицијска управа у Чачку поднела је прекршајне пријаве против шесторице Чачана који су учествовали у блокади магистралног пута у Прељини. Још десетак мушкараца припадници полиције су легитимисали и они очекују да ће им пријаве стићи на кућну адресу.

Репортер Мораве инфо затекао је вечерас око 21 сат десетак мушкараца испред станице полиције у Чачку. Међу њима је био и Дејан Петковић, ратни војни инвалид који је у борби на Кошарама изгубио руку.

– Нас шесторица смо у марици приведени са прељинске петље. Писали су нам пријаве за оматање саобраћаја. Запрећена казна је од 50 до 60 хиљада динара.Писали су пријаву и за пешачење по аутопуту, што је додатних 5.000. Ових 60.000 ћу врло радо поклонити Вучићу и Вулину. Јесам ли за ово ратовао? Ја и немам ауто, него сам дошао да подржим људе. Супер. Нека иде на њихову душу – изјавио је Петковић за Морава инфо непосредно након изласка из полицијске станице.

Он је рекао да ће у уторак највероватније поново бити на пункту у Прељини.

Због истог прекршаја казне су писане још петорици младића.

– Видећемо како ће судија реаговати. Рекли су нам да ћемо морати да платимо око 60.000 динара. Ако нас казне, мораћемо све да измиримо за осам дана. Одакле нам толики новац – рекао је један од приведених Чачана.

Сви они огорчени малим бројем Чачана који су се одазвали позиву на блокаду. Кажу да их на пункту у Прељини није било више од 150.

– Да нас је било хиљаду или две, да видимо како би нас ухапсили – нагласили су они.

Пријаве очекује још десетак учесника протеста, пошто им је, како наводе, полиција легитимисала.

– Нема сумње да ће и нама стићи кривична пријава на кућну адресу. Имају и видео запис као доказ.

(мораваинфо.рс)

 

http://www.nspm.rs/hronika/ratni-veteran-sa-kosara-koji-je-uhapsen-zbog-ucestvovanja-u-blokadi-magistralnog-puta-u-preljini-jesam-li-za-ovo-ratovao-ja-i-nemam-auto-nego-sam-dosao-da-podrzim-protest.html