Репрезентативац Швајцарске Ђердан Шаћири на Инстаграму објавио фотографију копачки у којима ће наступати на СП у Русији, на њима су заставе Швајцарске и „Косова“

Репрезентативац Швајцарске Ђердан Шаћири објавио је на Инстаграму фотографију копачки у којима ће наступати на Светском првенству у Русији.

На белим копачкама компаније ‘Најки’ доминирају заставе репрезентације за коју наступа, али и такозване и самопроглашене државе Косово.

Шаћири је рођен у Гњилану на Косову и Метохији, често објављује радикалне и неприкладне фотографије или статове у вези са овом темом, а његов рођени брат Ердин Шаћири наступа управо за Косово*.

Још неколицина фудбалера рођена у нашој земљи наступа за Швајцарску, док имамо ситуацију да рођена браћа Гранит и Тауљант Џака наступају за Швајцарску, односно Албанију.

Швајцарска ће на Мундијалу наступати у групи заједно са селекцијом Србије, као и репрезентацијама Костарике и Бразила, а остаје да се види да ли ће Светска фудбалска федерација (ФИФА) још једном остати имуна на очигледно мешање политике и спорта, нешто против чега се ‘изричито’ бори.

Опет, и ФИФА и Европска фудбалска унија (УЕФА) примиле су тзв Косово у чланство.

Србија и Швајцарска састаће се 22. јуна од 20 часова у Калињинграду.

(Б92)

 

http://91.222.7.144/hronika/reprezentativac-svajcarske-djerdan-saciri-na-instagramu-objavio-fotografiju-kopacki-u-kojima-ce-nastupati-na-sp-u-rusiji-na-njima-su-zastave-svajcarske-i-kosova.html