Скандал у САД: Одбили да гласају за закон којим се забрањује секс са животињама

Вашингтон – Америчка држава Луизијана донела је закон којим се забрањује сексуални однос са животињама. Занимљиво је споменути да је приликом гласања на ову тему 25 сенатора било за, а чак 10 против!

Закон који сада иде на ратификацију у Конгрес, налаже да се злостављана животиња одузме власнику, као и да му се убудуће забрани држање животиња.

Закон који се односина како је речено, злочин против природе, већ одраније постоји у правним књигама, али је 2003. године проглашен неуставним јер је такође садржао и анални секс међу људима.

Сенатор који је написао и предложио закон Ј.П. Моррел, каже како је написан како би боље дефинисао содомију и учинио је противзаконитом.

Закон који је тренутно на снази је превише двосмислен, каже Моррел, јер содомију дефинише као телесно општење са животињом.

Нови закон, назван СБ236, каже да ће свака особа која се упусти у сексуални однос са животињом или је својевољни учесник у сексуалном односу са животињом, бити кривично гоњен.

Пре гласања, Морел је изјавио да сви морају да се сложе са предлогом.

„Боже сачувај да неко буде против овог закона. Срећно са објашњавањем такве одлуке“, рекао је.

Међутим, десет сенатора, Џон Аларио, Брет Алаин, Дан Клајтор, Џек Донахју, Џм Фанин, Рајан Гати, Џералд Лонг, Бет Мицел, Џонатон Пери и Нил Рисер , све припадници Републиканаца – гласали су против.

Ген Милс, председник конзервативног Родитељског форума Луизијане, можда је дао назнаке о разлозима овакве одлуке појединих сенатора.

„Мислимо да је закон који је тренутно на снази довољно јасан и написан је да одражава вредности грађана ове државе. Задња ствар која нам треба је још један закон“, рекао је.

Милс је такође рекао да ако се покаже да је Морелова намера заправо била да повуче закон против содомије из Устава, Родитељски форум има да се побуни против тога.

Вести

 

Васељенска ТВ