Смиља Аврамов прославила 100. рођендан (ФОТО)

ПОВОДОМ 100. рођендана професорке Смиље Аврамов, доајена Међународног јавног права, вечерас је на Правном факултету одржана свечаност којој су присуствовали професори ове високообразовне установе, представници Адвокатске коморе, бивши и садашњи студенти права.

На почетку свечаности, декан Правног факултета Сима Аврамовић је поздравио приустне и захвалио професорки Аврамов за све што је учинила за ову институцију, јер је њено име прва асоцијација на овај факултет.

– Упитао сам професорку да ли се у овом амфитеатру осећа као некад кад је предавала, а она ми је одговорила „још и много боље“ – рекао је Аврамовић. – Професорка је оставила дубок траг на десетине генерација, извела више десетина доктораната, магистара и створила један читав тим младих истраживача у области међународног права.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Стоти рођендан Смиље Аврамов

Јубиларном рођендану Смиље Аврамов присуствовао је и председник Међународне словенске академије Сергеј Бабурин, од којег је на поклон добила џезву за кафу, а изасланик председника Републике Никола Селаковић је у име председника Вучића послао букет за драгу професорку.

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:711866-Смиља-Аврамов-прославила-100-рођендан-ФОТО