Шта пише у писму Лаврова Дачићу о КиМ

РУСИЈА је спремна да и убудуће пружа српским партнерима подршку у одбрани легитимних националних интереса у односу на Косово, пре свега у међународним структурама.

 

Ову потврду јасних позиција Москве још једном је изнео шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, у писму српском колеги Ивици Дачићу, а у вези са упадом РОСУ у Косовску Митровицу и хапшењем директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Лавров је узвратио на писмо шефа дипломатије Дачића, који је након драматичних дешавања на северу Косова упутио допис свим чланицама Уједињених нација.

У узвратном писму, како сазнајемо, Лавров обавештава Дачића да „у потпуности дели оцене“ које је изнео српски министар спољних послова.

Руски шеф дипломатије такође је обавестио Београд да су упућене „одговарајуће инструкције сталним представницима Русије при УН у Њујорку, као и при ЕУ и НАТО у Бриселу, и ОЕБС у Бечу“.

Писмо Лаврова Дачићу је јуче уручио руски амбасадор у Србији Александар Чепурин. Дачић и Чепурин су на састанку у Министарству спољних послова размотрили и актуелна питања билатералне сарадње две државе, као и међусобне подршке у међународним организацијама.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:720236-Шта-пише-у-писму-Лаврова-Дачићу-о-КиМ