Весељи представио документ за консензус Приштине у дијалогу са Београдом

Председник косовске скупштине Кадри Весељи представио је нацрт документа чији је циљ постизање консензуса косовске власти и опозиције у дијалогу Београда и Приштине, преноси приштински портал Економија онлајн.

Весељи је нови план представио на састанку лидера владајуће коалиције са косовским председником Хашимом Тачијем.

Како се наводи, он сматра да је тај документ добар почетак за постизање консензуса у Приштини који се односи на завршну фазу дијалога са Београдом.

„Оно што уједињује владајућу коалицију и опозицију су место у УН, европске интеграције, чланство у НАТО, као и реформе у нашем правном и економском систему. Верујем да је овај документ само добар почетак који ће нам помоћи да дођемо до општег консензуса“, рекао је Весељи за портал.

На заједничком састанку косовског председника и премијера Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја, коме су присуствовали и Весељи и косовски министар спољних послова Беџет Пацоли договорено је да се 18. јула у Бриселу одржи састанак са европском комесарком за проширење и безбедносну политику Федериком Могерини.

Како је Весељи рекао, коалициони партнери су уједињени када се ради о дијалогу са београдом.

„Стварамо темеље за дијалог са Србијом уз директно посредовање ЕУ и присуство САД. У исто време, прићи ћемо опозиционим странкама како би смо постигли консензус о важним темама као што су чланство у УН, и интеграције у ЕУ“, рекао је Весељи.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:738176-Весељи-представио-документ-за-консензус-Приштине-у-дијалогу-са-Београдом