„Виз ер“ престао да продаје карте за лет за Малме са нишког аеродрома; Бојан Аврамовић: Линија се гаси након што је држава преузела управљање, лично су од мене тражили да подигнемо таксе и да уђемо у проблеме са авиокомпанијама

Мађарска авиокомпанија Виз ер је престала са продајом карата за јануарски лет за Малме са нишког аеродрома.

Лет за Малме је била прва линија након дугогодишње паузе, Виз ер прва“ лоw цост“ компанија која је 2015. године стигла у Ниш.

Директор Регионалне развојне агенције из Ниша Бојан Аврамовић каже да то значи да се линија гаси и да је то једна од лоших вести након што је управљање нишким аеродромом преузела држава.

Укидање ове линије значи 32.000 путника мање.

 

„Ово је повратак у прошлост. Мени је стварно жао да је овако почело, ипак сам се надао да нисам у праву ни по једном предвиђању“, каже Аврамовић.

Н1: Која су ваша предвиђања била?

Аврамовић: Па да ће да подигну таксе, јер зашто би тражили од нас да дижемо таксе. Лично су тражили од мене, агенције, да то урадим, да подигнемо таксе и уђу проблеме са авиокомпанијама.

У овом тренутку са нишког аеродрома лете три компаније.

На самом аеродрому кажу да немају најаву укидања било ког лета и да „low cost“ компаније, према сазнањима која они имају, остају у Нишу.

„На аердорому ‘Константин Велики’ врши се редован путнички авио саобраћај како је и најављено за летњу сезону 2018. Свакако су у оптицају и продаје карата за зимску сезону 2018/19“, изјавила је портпаролка аеродрома Иванка Станисављевић.

Да ли је то увод у повлачење и осталих компанија из Ниша? Да ли се и када укидају поједине линије за сада званичних инфоирмација и потврде из тих компанија нема.

Подсећамо, у претходној години, нишки аеродром по расту путника био је водећи у региону, а пре него што је управљање преузела држава, нишлије су против такве одлуке организовале и протесте.

(Н1)

 

http://www.nspm.rs/hronika/n1-viz-er-prestao-sa-prodajom-karata-za-let-za-malme-sa-niskog-aerodroma-bojan-avramovic-linija-se-gasi-nakon-sto-je-drzava-preuzela-upravljanje-licno-su-od-mene-trazili-da-podignemo-takse-i-da-udju-u-probleme-sa-aviokompanijama.html