Вучић и Скот разговарали о дијалогу и идејама за постизање решења

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић разменио је у четвртак са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајлом Скотом мишљење о стању дијалога Београда и Приштине и идејама за постизање решења за питање Косова и Метохије.

Председник Вучић је, како је саопштено, још једном истакао потребу постизања истинског компромиса, који би гарантовао трајну стабилност и омогућио економски напредак.

Двојица саговорника су се сагласили да је дијалог начин за побољшање околности на Косову и Метохији, уколико му се приступи одговорно и уз избегавање конфронтација.

Амбасадор Скот је позвао Београд и Приштину да покажу храброст, флексибилност и креативност у постизању решења, које би допринело регионалној стабилности.

Председник Вучић и амбасадор Скот су разговарали и о америчкој подршци европском путу Србије, која се огледа и у новчаној помоћи за реформске процесе, попут недавног повећања помоћи у области владавине права у износу од три милиона долара.

Преседник Вучић је изразио задовољство због интересовања америчких компанија за улагање у Србији и са амбасадором Скотом је размотрио конкретне могућности за повећање економске сарадње двеју земаља.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:744287-Вучић-и-Скот-разговарали-о-дијалогу-и-идејама-за-постизање-решења