Здравко Понош: Тужићу Вучића што ме је назвао “шпијуном”; председник понизио Војску сводећи је на ниво спаринг партнера Тачијевом обезбеђењу

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је да ће као грађанина тужити председника Србије Александра Вучића зато што га је назвао „шпијуном“, и оценио да Вучић нема храбрости да се појави на суду јер „себе одавно не сматра грађанином него државом“.

„Нема он храбрости ни са ким да се суочи, ни на суду, ни на телевизији, па ни на Звездином стадиону. Крије се искључиво на Пинку. Пинк је Вучићева сигурна кућа“, рекао је Понош у интервјуу за Данас.

Вучић је Поноша назвао „шпијуном“ пошто је Понош недавно изјавио да је председник Србије наредбом о подизању борбене готовости још једном понизио Војску и узнемирио грађане, након упада косовске специјалне јединице РОСУ код језера Газиводе.

Упитан о могућности поновног увођења обавезног војног рока, Понош је одговорио да „не би саветовао да се кућа реновира док се спрема киша, а мајстор се чудно понаша“.

Свакако се не иде ни у Москву ни на Романију да се носају стативи за камере када је подигнута борбена готовост

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, рекао је да Генералштаб није предложио подизање борбене готовости Војске и да тако нешто није ни спроведено.

„Војска се није ни оглашавала тим поводом. Не може начелник Генералштаба да одговара за сваки Вучићев и Вулинов наступ на тему Војске. Али би свакако требало да им скрене пажњу да то што раде није добро за имиџ Војске, и што је важније, да је то безбедносно штетно“, рекао је Понош

Понош је истакао да није критиковао Вучића зато што је подигао борбену готовост, него зато што је манипулисао јавношћу са том неистином и што је понизио Војску сводећи је на ниво „спаринг партнера Тачијевом обезбеђењу“.

„Као да му није довољно што он и Тачи редовно спарингују потпаљујући публику, истовремено пазећи да један другом ни шминку не покваре“, рекао је Понош.

Вучић понизио Војску сводећи је на ниво спаринг партнера Тачијевом обезбеђењу

Понош је поновио да се борбена готовост Војске не подиже тако што „Вучић подигне обрву, Марко Ђурић се уозбиљи, а Александар Вулин обује обе чизме“.

„И свакако се не иде ни у Москву ни на Романију да се носају стативи за камере када је подигнута борбена готовост“, рекао је Понош.

Понош је навео да су све „телевизичне кризне ситуације“ на Косову уз „инструменталну пратњу са по стотинак цеви“ у главним улогама имале Вучића, Тачија и Рамуша Харадинаја и њихове блиске сараднике чудних биографија.

„Такве кризе трају дан, два, таман толико да они који су их осмислили покажу умеће и моћ да их славодобитно разреше. Тачијева вожња глисером по Газиводама била је за њега лепша вест од оне о демонстрацијама у Приштини, а за Вучића је ријалити са подизањем Војске била лепша вест од оне о Блеру који разговара у име Србије о Косову у Уједињеним нацијама“, рекао је Понош.

(Бета)

http://www.nspm.rs/hronika/zdravko-ponos-tuzicu-vucica-sto-me-je-nazvao-spijunom-predsednik-ponizio-vojsku-svodeci-je-na-nivo-sparing-partnera-tacijevom-obezbedjenju.html