Зорана Михајловић напала митрополита Амфилохија: Ко на Видовдан тражи издајнике међу Србима не мисли добро ни Србији, а најмање Косову

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је да онај ко је на Видовдан спреман да на Косову тражи издајнике међу Србима не мисли добро ни Србији, а најмање Косову.

„Зато се баш на Видовдан све види и види какав је ко. Али изгледа да од човека и митрополита који је спреман да држи парастосе живим људима и ко је на одру мртвог премијера спреман поново да убија ништа друго се и не може очекивати“, навела је Зорана Михајловић, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Oд човека и митрополита који је спреман да држи парастосе живим људима и ко је на одру мртвог премијера спреман поново да убија ништа друго се и не може очекивати

Оценила је да је Косову потребно заједничко решење Срба и Албанаца, које ће Србима на Косову, српској Цркви, свештеницима, монасима и монахињама који чувају српске светиње донети мир и спокој и сигурност, а Србији будућност и могућност да се даље развија.

„Желимо решење с којим се нећемо обрукати ни пред прецима, ни пред нашом децом. Спремни смо на компромис, јер би замрзнуто решење за Косово само замрзнуло Србију, а осоколило све оне који живе на несрећи народа, Срба и Албанаца“, навела је она, а пренело Министарство грађевинарства.

У обраћању верницима на Видовдан у манастиру Грачаница митрополит црногорски-приморски Српске православне цркве Амфилохије Радовић рекао је да „они који не знају шта је Косово“ хоће да га деле и упитао шта значи поделити га и да питање поделе Косова на референдум може да стави „само онај ко нема разума, знања нити мудрости“.

(Бета)